Oncologie medicala

ONCOLOGIE MEDICALĂ

Oncologie

 

În cadrul Centrului Medical PULS se pot realiza internări – spitalizări de zi (chimioterapie) după o evaluare corectă a fiecărui pacient. Perfuziile (chimioterapia) se efectuează  în regim de spitalizare de zi  la intervale de 1, 2, 3, 4 săptămâni (conform schemei terapeutice) în săli special amenajate,  în fotolii de chimioterapie prevăzute cu perfuzoare automate.

În cadrrul bilanțului preterapeutic fiecare pacient va fi evaluat prin mai multe metode înainte de începerea oricărui tratament.

În acest sens dispunem în cadrul Centrului nostru de :

– Laborator propriu de analize medicale,

– Ecografie (Ultrasonograf Voluson 730, Ultrasonograf GE Logiq S7, Ultrasonograf Mindray DC-3),

– Endoscopie digestivă ( gastroscopie, colonoscopie),

– Mamografie – senologie imagistică (Mamograf Flat III)

– Computer tomografie (Computer tomograf Siemens Somatom Emotion 16 Slice)

Diagnosticul de certitudine este examenul histopatologic obținut prin biopsie – intervenție chirurgicală.

Tratamentul corect al bolnavilor de cancer necesită o evaluare multidisciplinară, un plan de tratament elaborat împreună de o comisie formată din un medic oncolog, un medic chirurg și un medic radioterapeut.

Acesta poate fi de doua tipuri :

  • Chirurgical – se desfășoară în sălile de operație ale centrului nostru; aici se efectuează biopsii și operații în condiții sigure , cu mijloace moderne
  • Oncologic (chimioterapie) – conform standardelor europene, internaționale ( ghiduri ESMO, NCCN)

Tratamentul oncologic – chimioterapia se va desfăşura în regim de spitalizare de zi. Dispunem de o sală de tratament special amenajată cu trei fotolii de chimioterapie prevăzute cu perfuzoare automate şi o sală de preaparare a chimioterapicelor prevazută cu toate miloacele de protecţie necesară (inclusiv o hotă cu flux laminar).

Tratamentul chirurgical al afecţiunilor oncologice se desfăşoară în sălile de operaţie ale centrului nostru de către medici consacraţi, în condiţii sigure şi cu mijloace moderne.

Căile de administrare pot fi :

– intravenoase (i.v.)

– subcutanate (s.c.)

– orale (p.o.)

Atât pacientul cât şi aparţinătorii pot beneficia în cadrul centrului nostru de consiliere psihologică. De asemenea, în funcție de caz, la solicitare, se poate asigura masaj pentru drenaj limfatic.


Camere implantabile pentru chimioterapie

Cateterele venoase centrale cu camere implantabile sunt un sistem de tip Port-a-Cath (PAC), de dimensiuni reduse, format dintr-un rezervor din titan (inert la explorari de tip RMN) cu o membrana de silicon conectat printr-un cateter din poliuretan la o vena centrala (axilara, subcalviculara, jugulara interna etc.).

Astfel camerele implantabile permit accesul repetat la sistemul venos al pacientului pentru o perioadă îndelungată de timp si se face prin punctie transdermica cu acul Guber.

Camerele implantabile se monteaza intr-un buzunaras subcutanat în cadrul unei intervenții chirurgicale simple cu anestezie locală care dureaza aproximativ 40 min, riscurile fiind minime, pacientul fiind externat în aceeași zi.

Camerele implantabile sunt utilizate în cazul tratamentelor intravenoase de lunga durata care necesita injectari frecvente si repetate cum ar fi chimioterapia.


Radioterapia, dacă este necesară se poate efectua în apropierea unității noastre pe bază de programare.

 

Oncologie