Despre noi

 CM PULS

 

Centrul Medical PULS 2009,a fost inaugurat in decembrie 2009, și este situat în apropierea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, a Universitații de Medicină și Farmacie Târgu Mureș și a celor mai importante unități medicale din oraș.

Cladirea Centrului Medical PULS este formată din demisol, parter și două etaje.

 1. Demisol:  

Laborator de imagistica, unde in prezent functioneaza un mamograf: Flat III, un computer tomograf:  Siemens Somatom Emotion Excel Edition – 16 slice si un aparat de rontgendiagnostic: Protec PRS 500,  precum si spatiile tehnice .

 1.   Parter:
 2. Ambulatoriul de specialitate: 7 cabinete, sala de tratament si punct de sterilizare, care deservesc urmatoarele specialitati: diabetologie, gastroenterologie, medicina interna, cardiologie, neurologie, psihiatrie – psihologie, ORL, chirurgie generala – vasculara, neurochirurgie, urologie, ortopedie, endocrinologie, obstetrica-ginecologie si un punct de recoltare analize medicale de laborator
 3. Cabinetul de internare.
 4.   Etajul I este destinat spitalului si are urmatoarea structura functionala aprobata de Ministerul Sanatatii:
 1. Compartiment specialitaţi chirurgicale: chirurgie generală,  chirurgie vasculară, ORL, neurochirurgie, ortopedie si traumatologie, chirurgie plastică- microchirurgie reconstructivă   – 14 paturi de spitalizare continuă, din care  2 paturi ATI
 2. Doua sali de operatii
 3. UTS
 4. Sterilizare
 5. Sala de tratament
 6. Camera de garda
 7. Anexe necesare functionarii spitalului conform legislatiei in vigoare.

Sectia cuprinde 4 saloane, in total 12 paturi ( doua saloane cu 2 paturi, 1 salon cu 3 paturi si un salon cu 4 paturi) fiecare fiind dotat cu grup sanitar propriu si dotari care deservesc confortul propriu al pacientiilor (telefon,televizor,internet), camera de garda si sala de tratament.

Blocul operator este  format din doua sali de operatii dotate conform standardelor UE,un salon postoperator cu doua paturi mobile, electrice, UTS, sala de pregatire preoperatorie, punct de sterilizare si anexele necesare functionarii activitatii medico-chirurgicale.

 1. etajul II este impartit in doua aripi:
 2. Departamentul administrativ, vestiarul personalului medical, farmacia cu circuit inchis din structura spitalului,  camera de studii (studii clinice in specialitatea diabetologie)
 3. Compartimentul de spitalizare de zi, cu urmatoarea structura aprobata de Ministerul Sanatatii:
 4. spitalizare de zi specialitati chirurgicale: chirurgie generală, chirurgie vasculară, ORL, ortopedie- traumatologie, obstretică-ginecologie, chirurgie plastică- microchirurgie reconstructivă) –  4 paturi
 5. spitalizare de zi specialităţi medicale : medicină internă, cardiologie, diabet zaharat, nutriţie si boli metabolice, gastroenterologie, neurologie – 5 paturi.

Număr investigații și spitalizări efectuate în 2017 în cadrul Centrului Medical Puls:
– investigații paraclinice de imagistică medicală: 9.391
– pacienti consultați în regim  ambulator: 29.364
– cazuri rezolvate în regim de spitalizare de zi: 2.963
– cazuri rezolvate în regim de spitalizare continuă:  761